• Gediplomeerd pedicure- en schoonheidsspecialiste
 • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor pedicures
 • Lid van brancheorganisaties PROVOET en ANBOS

KALK/SCHIMMELNAGELS EEN VEEL VOORKOMEND PROBLEEM

Een schimmelnagel, in de volksmond vaak een kalknagel genoemd is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Kalknagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem. Met de PACT therapie zijn deze goed te behandelen.

PACT THERAPIE VOOR GEZONDE NAGELS

PACT-Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van kalk/schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts wereld, en wordt al langere tijd met succes gebruikt. Onder invloed van een speciale lamp wordt de aangebrachte Toluidin gel geactiveerd. Deze beschadigd de celwand waardoor de schimmel niet kan overleven. De behandeling start met een intake en eventueel een onderzoek om vast te stellen of er sprake is van schimmel. De intake is belangrijk om te kunnen bepalen hoe erg de nagel is aangetast. Ook kunnen we u dan de volledige uitleg geven, het aantal behandelingen afspreken en bespreken wat u er zelf aan kunt gaan doen. Deze intake duurt 30 minuten. Aan het eind van de intake krijgt u een formulier mee met de gemaakte afspraken, een begroting van de kosten en duur van het hele behandelingstraject. Het gehele behandeltraject duurt vaak lang omdat een nagel helemaal moet uitgroeien. Een gezonde teennagel groeit gemiddeld 1 ½ mm per maand en een door schimmel aangetaste nagel doet er vaak nog langer over. Het kan zijn dat u zo maar 1 jaar verder bent voordat uw nagel weer helemaal genezen is. Een PACT-behandeling voor de teennagel is doeltreffend, geheel pijnloos en zonder een enige bijwerking. De celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel en daarom is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk en dus ook zeer geschikt voor de behandeling van kinderen.

DUUR VAN DE BEHANDELING

Deze is afhankelijk van de ernst van de besmetting en zal gemiddeld 6 maanden in beslag nemen. De 1e behandeling bestaat uit 3 sessies binnen 10 dagen. Daarna moet elke 4 weken de behandeling herhaald worden.

THUIS BEHANDELING

Om her besmetting te voorkomen en tot een goed eind resultaat te komen zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die consequent opgevolgd dienen te worden. U krijgt hiervoor van ons een pakket met anti-schimmel middelen.

THERAPIE-TROUW

Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her infectie plaatsvindt en er een snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken van belang; o.a. uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen, dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen moeten worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook moet de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel gebruikt worden om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her infectie, immers heeft de schimmel alle tijd gehad om zijn sporen achter te laten waardoor besmetting reëel is.

BEHANDELING PACT-THERAPIE BESTAAT UIT:

 • Intake gesprek
 • Behandelplan en offerte
 • Knippen/frezen van de nagel(s)
 • PACT Schimmelnageltherapie
 • Nagels behandelen met een anti schimmelnagel gel
 • Voeten behandelen met een anti schimmelnagel spray

ANTI SCHIMMEL PAKKET

Dit pakket is bedoeld om her besmetting vanuit de omgeving te voorkomen, de groei van de nagels te bevorderen en de nagels sneller gezond te maken. Dit is noodzakelijk om een goed resultaat te behalen. Inhoud:

 • 1 maal tinctuur
 • 1 maal bescherming crème
 • 1 maal schoen spray

AFSPRAAK MAKEN

Een behandeling vindt alleen plaats op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Vul dan direct onderstaand formulier in.

""
1
Naam
Bericht
0 /
Previous
Next

CONTACTGEGEVENS

Esther Mak
Abelenlaan 85
3181 WC ROZENBURG

De praktijk is op 1e verdieping is gevestigd.

06 – 41 47 09 60
info@praktijk-dewilg.nl