• Gediplomeerd pedicure- en schoonheidsspecialiste
  • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor pedicures
  • Lid van brancheorganisaties PROVOET en ANBOS

Hoe gaat een Spraytan behandeling precies?

Met een speciaal Spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Deze kleurloze suikerriet maakt een reactie met de dode huidcellen, uw eerst huidlaag. waardoor deze bruin kleuren.  Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

Is Spray tanning voor iedereen geschikt?

Voor bijna iedereen. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt Spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Als je vitiligo hebt is het juist de moeite waard om een Spraytan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je (huis)arts op voordat je een Spraytan boekt.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spraytan?

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het regelmatig gebruiken van een vocht inbrengende crème/body lotion. Gebruik tijdens het douchen milde zeep of een milde douchegel.

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spraytan behandeling boeken?

Voor het beste resultaat kun je het beste drie dagen voor de bruiloft een Spraytan plannen. Dan is je bruine teint op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op de jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. Om er zeker van te zijn dat we de juiste teint hebben, raden wij aan om een proeftan een aantal weken voor de trouwdatum te boeken.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Zwemmen en naar de sauna gaan, kan na de behandeling een nadelig effect hebben. De verkregen teint kan sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een dag uitstellen, vanwege het transpireren.

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spraytan behandeling ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 à 7 dagen de behandeling worden herhaald. Wij bieden ook een speciaal nabehandelingstarief aan: Zie Prijzen.

Word ik niet oranje?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Waarom word ik bruiner van een Spraytan dan van zelf bruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf bruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij professionele Spraytanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Hoe snel zie ik het resultaat na een behandeling?

Je ziet direct resultaat bij een Spraytan behandeling, zelfs al tijdens het sprayen zelf. Omdat DHA nog 24 uur doorwerkt zul je de volgende dag pas het volledige eindresultaat zien. Na 1 behandeling heb je al een zeer natuurlijke egale bruine kleur.

Is Spraytan schadelijk voor mijn huid?

Nee. Het is eerder verzorgend! Het product is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration)en bevat o.a. Aloë Vera, vitamine E en verzorgende moisturizers.  In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.  In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.  Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden! Met een speciaal Spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

AFSPRAAK MAKEN

Een behandeling vindt alleen plaats op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Vul dan direct onderstaand formulier in.

""
1
Naam
Bericht
0 /
Previous
Next

CONTACTGEGEVENS

Esther Mak Tulpenstraat 13 3181 WX ROZENBURG
06 – 41 47 09 60
info@praktijk-dewilg.nl