• Gediplomeerd pedicure- en schoonheidsspecialiste
  • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor pedicures
  • Lid van brancheorganisaties PROVOET en ANBOS

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel pijnloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt (eventueel in combinatie met een verdoving crème) kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Ook kunt u 1 of 2 paracetamol innemen (GEEN andere pijnstillers gebruiken dan Paracetamol)

Voor wie is permanente make-up?

Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, de ouder wordende dame met weinig wenkbrauw, indien je brildragend bent en zelf niet meer de perfecte eyeliner kunt aanbrengen, voor mensen met een allergie voor gewone make-up, voor de sporter, voor degene met weinig tijd…kortom permanente make-up is voor jong en oud!

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

In het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon en het kleurgebruik (een lichte wenkbrauwkleur is meer onderhevig aan kleurverandering dan een donkere kleur). Ook speelt de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem, invloed van Uv-licht PH waarde van de huid een rol. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Waarom zijn er meerdere sessies nodig?

Dunne laagjes over elkaar werkt voor de permanente make-up veel beter dan in 1 keer een dikke laag aan te brengen. Bepaalde delen van de huid zullen niet na 1 behandeling volledig gepigmenteerd zijn, dit ziet u pas na genezing (als het kleine korstje er vanaf is). Een ander voordeel is dat het einderesultaat langer aanwezig zal blijven. Voor de nabehandeling/touch up volstaat meestal 1 behandeling, er moet dan nog wel genoeg (oude) permanente make-up aanwezig zijn.

Als ik het niet mooi vind, wat dan?

Alvorens te pigmenteren wordt het model van de wenkbrauw of lipliner voorgetekend en in overleg wordt de kleur bepaald. Pas als alles naar uw wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Uw specialiste heeft u de keuze uit vele kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een opleiding heeft gevolgd over de werking van de Nouveau Contour pigmenten en de kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up bevind zich in de huid, is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven om het beste en mooiste resultaat met permanente make-up te krijgen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1,5 uur.

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?

Hoe de huid reageert verschilt van persoon tot persoon, maar meestal kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten. De huid kan schrijnend aanvoelen, soms is de huid wat roder en dikker (vooral bij de eyeliner), dit is meestal van korte duur. Meteen na de behandeling ziet de pigmentatie er donkerder uit. Na 3 a 4 dagen wordt de kleur zichtbaar minder door de natuurlijke afschilfering van de opperhuid.

Kan ik mijn lenzen direct na de behandeling weer in doen?

Lenzen gaan met een eyeliner behandeling uit om te voorkomen dat er stoffen van het behandelen onder de lens gaan zitten. Na een eyeliner behandeling zijn uw ogen gevoelig. Het is dan prettiger om een bril te dragen, zeker voor de eerste dag.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van de permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Uw specialiste werkt uitsluitend volgens de strenge Hygiene-, Arbeidsomstandigheden- en Milieucode (HAM-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald pigment in de huid aangebracht en dat is dan ook meteen het enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tatoeage gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tatoeage vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

Ik heb regelmatig een koortslip. Kan ik wel een lipliner laten zetten ?

Als u heel af en toe een koortslip (Herpes Simplex Virus) heeft, is een gewone liplijn geen probleem. Wanneer het virus actief is op de behandeldag, kunt u uiteraard NIET behandeld worden voor de lipliner. U moet dan wachten tot het geheel weer genezen is. Heeft u heel vaak een koortslip, wordt de lipliner behandeling afgeraden. De liprand kan door littekens aangetast zijn en na de pigmentatie kan regelmatige uitbraak van het virus het pigmentbehoud sterk beïnvloeden. Het eindresultaat zal minder ‘strak’ blijven. Om uitbraak van het Herpes virus voor/na de liplinerbehandeling te voorkomen, wordt het volgende aangeraden:

  • Start één week voor de behandeling met 1000 gr L-Lysine, dit is een essentieel aminozuur in de vorm van een tablet of capsule (merken Solgar en Orthica).
  • De dag van behandelen verhoogt u dit tot 1500 of 2000 mg. Deze hoeveelheid aanhouden tot 1 week na de behandeling. Dan weer 1000 mg tot de volgende behandeling. Wanneer u het hele jaar door gevoelig bent voor het virus kunt u dagelijks 500 of 1000 mg innemen.
  • Na de permanente make-up lipbehandeling moet u alsnog een tube met de volgende werkzame stof in huis hebben: Aciclovir en Penciclovir (deze stof zit in producten zoals Zovirax, Famvir, Previum en Vectavir). Bij de allereerste prikkeling die u voelt opkomen, moet er direct met insmeren worden begonnen. U kunt na de behandeling ook uit voorzorg beginnen met smeren (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing)

Ik mis, na een borstreconstructie, mijn tepel en tepelhof. Wat kan hier aan gedaan worden?

Met een speciale techniek kan er een 3-dimensionaal effect gecreëerd worden. Er kan een tepel en/of tepelhof worden gemaakt die er heel natuurlijk uitziet. Het is belangrijk dat er minimaal 1 jaar tussen de laatste chemobehandeling en de eerste permanente make-up behandeling zit.

Ik gebruik medicijnen, is dit een risico?

  • Klanten die net behandeld zijn met tretinoin (Retin-A) produkten, meestal tegen acne, moeten met permanente make-up behandeling wachten tot de huid weer rustig is. Ook kort na de permanente make-up mogen dit soort producten niet op de huid gebruikt worden.
  • Wanneer u bloedverdunners gebruikt, zal de pigment opname moeilijker zijn. Probeer, indien mogelijk (altijd in overleg met uw arts) 2 of 3 dagen voor iedere behandeling te stoppen met uw medicijn. Wanneer dit niet mogelijk is, raden wij aan om één uur voor de behandeling minimaal 1 glas appelsap te drinken zodat er weinig bloedverlies optreed.
  • De verdovingscreme EMLA die u bij uw huisarts bestelt, bevat LIDOCAINE. Belangrijk is dat u voor deze stof niet allergisch bent.

Ik ben zwanger, kan ik permanente make-up laten aanbrengen?

Tijdens de zwangerschap verkeert uw lichaam in verhoogde staat van alertheid. In enkele gevallen neemt de huid het pigment iets minder goed op. De huid kan tijdens de zwangerschap donkerder kleuren rond de ogen en de mond (zwangerschapsmasker). In dat geval is het verstandig om te wachten tot deze pigmentvorming wat is afgenomen om de huidskleur beter te bepalen. De gebruikte producten zijn in principe niet schadelijk voor uw baby. Wanneer u zelf twijfels heeft, adviseren wij om te wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding.

Ik krijg binnenkort chemotherapie, is permanente make-up iets voor mij ?

Jazeker, u kunt uw bestaande wenkbrauwen met een body, een schaduwtechniek ondersteunen. U kunt permanente make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de therapie begint. Als uw wenkbrauwen en/of wimpers inderdaad gaan uitvallen, dan heeft u op de juiste plaats tijdelijke wenkbrauwen. Permanente make-up kan ook geplaatst worden wanneer u in behandeling bent. Er bestaat wel een kans dat de houdbaarheid van de permanente make-up korter zal zijn.

AFSPRAAK MAKEN

Een behandeling vindt alleen plaats op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Vul dan direct onderstaand formulier in.

""
1
Naam
Bericht
0 /
Previous
Next

CONTACTGEGEVENS

Esther Mak Tulpenstraat 13 3181 WX ROZENBURG
06 – 41 47 09 60
info@praktijk-dewilg.nl